15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Mediteranska večera za sve prilike: Napravite dimljenu pastrmku po receptu...
Dimljena pastrmka

Mediteranska večera za sve prilike: Napravite dimljenu pastrmku po receptu vrsnih kuvara

Aska logo
Aska
31. jul 2017. 11:37
Večera je poput raskoši i luksuza, nije određena da bude neophodna, ali je u mnogim situacijama doživljaj kojeg ćete se uvek sećati, bilo kroz zadovoljstvo ili ipak kao nešto suvišno.
PODELI
F
T
G
P

Nije stvorena da bi bila nezapažena. Nekad veličana do nebeskih granica, isto tako spuštana u prašinu i blato, jednostavno što bi naši stari rekli „dobar sluga, ali loš gospodar“. Ne morate znati ništa opširnije o hrani da bi zaključili da vam ona nije potrebna, naravno tu se ne misli na decu kojoj je svaki obrok tokom dana jako važan. Organizam kod odraslog čoveka nema mogućnosti da se razvija i raste. Sve što se u tom periodu naših života dešava direktno se odražava na broj pantalona ili košulje.

Nisu nam potrebni hranljivi sastojci jer je period kada se večera obično konzumira nešto malo pre spavanje. Jasno je da tokom sna nećemo imati većih fizičkih napora, osim rećimo okretanja u krevetu usled vrućine, neudobnosti dušeka ili imate mozak Džona Neša koji i noću radi punom parom. Ipak u nekim situacijama će vam pružiti zadovoljstvo kako nećete osetiti ni u jednom obroku. Sinonim za hedonizam baš zbog svoje specificnosti, odnosno nedostatka potrebe ali svakako postojanja želje koja se budi u našem organizmu i koja svaku smisao i razum nadjačava.

Danas kada je proučavanje hrane dostiglo vrhunac, sve više ima zagovornika koji se zalažu ili za potpuno izbacivanje ili za prilagođavanje, odnosno odabir namirnice koje će pravilno uticati na naš organizam u tom dobu dana. Ona je prečesto povod za druženje, priču sa prijateljima, porodicom ili lepšom polovinom. Znam da će striktni poštovaoci bon tona reći da nije pristojno pričati tokom obroka i verovatno su potpuno u pravu. Ipak moje subjektivno mišljenje je da tokom obroka u ovom slučaju večere treba prozboriti koju rečenicu. Ne pričati punih usta, ili kao na tribini držati govore, ali umerena diskusija o recimo kvalitetu jela ili odabiru vina je poželjna. Ipak atmosfera u kojoj tih pola sata svi ćute i jedino što se čuje bude escajg koji ima dodir sa tanjirima, deluje po malo monotono i previše ozbiljno. Ne bi bilo fer da vas savetujem da je potpuno izbacite, jer ja prvi to ne želim, ne zato što ne mogu nego jednostavno zadovoljstvo koje mi pruža je nešto što bi mi nedostajalo. Prilagoditi sastav i količinu onoga što jedete, svakako.

Dimljena pastrmka sa dalmatniskom garniturom i brokolijem

Potrebne namirnice za dve osobe:

Fileti dimljene pastrmke 0,4 kg

Brokoli 100 g

Krompir 200 g

Limun 50 g

Spanać 50 g

Paradajz 100 g

Mrska so, maslinovo ulje, belo vino, beli luk

Način pripreme:

Za dalmatinsku garnituru: Krompir oljuštiti i iseći na kocke, skuvati ali ne do kraja jer će posle ići u tiganj. U tiganju zagrejati ulje, dodati beli luk i belo vino, spanać i krompir. Ostaviti još malo da se sastojci sjedine. U drugu manju posudu ili tiganj sipati ulje i beli luk, nakon par trenutaka dodati paradajz sečen na kockice (konkase) i začiniti. Brokoli skuvati. Kako bi se sačuvao prirodni izgled i svežina boje, odmah nakon kuvanja ubaciti ga u hladnu vodu ili vodu pomešanu sa ledom. Pastrmku ispržiti u tiganju. Na tanjir staviti filete pastrmke, preko nje paradajz, a sa strane dalmatinsku garnituru i brokoli. Limun po potrebi. Prijatno.

Pročitaj još:

Zavedite ga večerom, a osvojite dezertom: Napravite ovakve bruskete i zasladite se kruškama u vinu

Po receptu vrsnih majstora: Čokoladni kolač sa breskvama za prave hedoniste!

Hrana bez začina ne pričinjava zadovoljstvo: Umetnost doziranja i veština kombinovanja!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Brokoli, Dalmatinsko varivo, Hrana, Pastrmka, Večera

Izvor:Igor Đermanović

Da li ste među njima? Ovo horoskopski znaci konstantno žive u prošlosti
Čuveni teniser i njegova supruga imaju milione, a na ulici izgledaju kao sav „normalan svet“
22. maj 2025.Vanja Vidić

Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene

22. maj 2025.portal_admin

Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom

22. maj 2025.portal_admin

Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube