15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Ljiljina musaka od tikvica probudiće sva vaša čula

Ljiljina musaka od tikvica probudiće sva vaša čula

Vladana Jokić
30. novembar 2016. 12:16
Ljilja se trudi da svake nedelje pokaže kako da na jednostavan način napravite najukusnije obroke. Ovoga puta je na redu musaka.
PODELI
F
T
G
P

Potrebno je:

-1 kg tikvica,

-700 grama mlevenog mesa,

-jedna pavlaka,

-šolja slatkog mleka,

-četiri jaja,

-so, vegeta, ulje, brašno, crni luk, peršun …

Priprema:

Tikvice oljuštiti, izrezati na kolutove, malo posoliti i ostaviti jedan sat da puste vodu. Povremeno ocediti vodu iz suda sa tikvicama. U tiganju, na ulju desetak minuta propržiti iseckani crni luk. Dodati mleveno meso, malo bibera i vegete. Mešati varjačom da se podjednako zapeče i nakon desetak minuta skloniti sa ringle da se prohladi. Tikvice prebaciti u cedaljku. Dok se ne zagreje ulje u tiganju, jedan po jedan kolut tivica uvaljati u brašno i ostavljati na kuhinjskom papiru. Svu količinu tikvica propržiti na ulju sa obe strane i propržene, odlagati na kuhinjskom papiru da upije višak masnoće. Tepsiju (đuvečaru) premazati maslacem i pobrašnjaviti. Ređati tikvice da pokriju dno tepsije (pola količine), po njima rasporediti mleveno meso i poređati ostatak tikvica. Jaja umutiti, dodati pavlaku, slatko mleko, vegetu i peršun. Smesu dobro umutiti i njome zaliti nasloženu musaku. Peći jedan sat na 200 stepeni.

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Neprijatelji po horoskopu: Sa kim se to nikako ne slažete?
Poklanjamo vam karte za film „Dolazak“
28. avgust 2025.Vanja Vidić

Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?

28. avgust 2025.Vanja Vidić

Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta

28. avgust 2025.portal_admin

Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

28. avgust 2025.Vanja Vidić
Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?
28. avgust 2025.Vanja Vidić
Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta
28. avgust 2025.portal_admin
Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
27. avgust 2025.portal_admin
Dišenova mišićna distrofija, trka s vremenom u kojoj terapija znači život
26. avgust 2025.portal_admin
Žene će ove jeseni nositi smele boje kose – ove nijanse će većina tražiti frizerima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube