15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Ljiljina kuhinja: Ukusna piletina u sosu sa pečurkama

Ljiljina kuhinja: Ukusna piletina u sosu sa pečurkama

Aska logo
Aska
21. novembar 2016. 11:33
Ukoliko se dvoumite šta bi trebalo danas ukusno da spremite za ručak, Aska vam daje savet ali i recept direktno iz Ljiljine kuhinje.
PODELI
F
T
G
P

Ljilja često kuva za čitaoce Aske. Ovoga puta je pripremila ukusnu piletinu u sosu od pečuraka.

Potrebno je:

-1 kg belog pilećeg mesa

-2 kese krem juha od gljiva

-400 grama svežih šampinjona

-jedna pavlaka za kuvanje (250 grama)

Priprema:

Piletinu iseći na šnicle. Tepsiju (đuvečaru) podmazati maslacem i posuti prezlom. Svako parče mesa uvaljati u prašak za krem od gljiva i ređati u tepsiji. Oprane šampinjone iseći na tanke kriške i prekriti meso u tepsiji. Malo pobiberiti, preliti jednom pavlakom za kuvanje, dodati šolju vode i posuti peršunom. Peći jedan sat na 200 stepeni.

PIRINAČ KAO PRILOG

Priprema:

Šolju pirinča oprati i prosušiti u kuhinjskoj krpi, usuti na otopljeni maslac u šerpi i mešati sve dok se ne rastrese (prestane da se lepi). Tada dodati tri šolje vode, kašičicu soli, kašičicu vegete, promešati i poklopiti. Pošto proključa, isključiti ringlu i sačekati da pirinač upije svu vodu.

Detaljan postupak pripreme pogledajte u video prilogu. Prijatno!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Ljiljina kuhinja, Pečurke, Piletina, Pirinač
Ime dobila po pesmi: Iskra Brajović rodila ćerku
Krenuće oluje, vetrovi i kiše: Ako se rastanemo biću odlomljen prut
8. jul 2025.portal_admin

Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina

8. jul 2025.portal_admin

Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube