Ljilja često kuva za čitaoce Aske. Ovoga puta je pripremila ukusnu piletinu u sosu od pečuraka.
Potrebno je:
-1 kg belog pilećeg mesa
-2 kese krem juha od gljiva
-400 grama svežih šampinjona
-jedna pavlaka za kuvanje (250 grama)
Priprema:
Piletinu iseći na šnicle. Tepsiju (đuvečaru) podmazati maslacem i posuti prezlom. Svako parče mesa uvaljati u prašak za krem od gljiva i ređati u tepsiji. Oprane šampinjone iseći na tanke kriške i prekriti meso u tepsiji. Malo pobiberiti, preliti jednom pavlakom za kuvanje, dodati šolju vode i posuti peršunom. Peći jedan sat na 200 stepeni.
PIRINAČ KAO PRILOG
Priprema:
Šolju pirinča oprati i prosušiti u kuhinjskoj krpi, usuti na otopljeni maslac u šerpi i mešati sve dok se ne rastrese (prestane da se lepi). Tada dodati tri šolje vode, kašičicu soli, kašičicu vegete, promešati i poklopiti. Pošto proključa, isključiti ringlu i sačekati da pirinač upije svu vodu.
Detaljan postupak pripreme pogledajte u video prilogu. Prijatno!
Uspešno ste se prijavili