15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Ljiljina kuhinja: Kolač za prave ljubitelje čokolade

Ljiljina kuhinja: Kolač za prave ljubitelje čokolade

Aska logo
Aska
10. novembar 2016. 12:13
Ukoliko volite čokoladu, ovo je pravi recept za kolač koji će biti pravo zadovoljstvo za vaša nepca.
PODELI
F
T
G
P

Za spremanje čoko kolača potrebno je:

-4 jaja

-300 grama čokolade

-200 grama margarina

-100 grama šećera

-4 kašike brašna

-prašak za pecivo

-1/2 litra slatke pavlake

Priprema:

Na tihoj vatri otopiti 100 grama čokolade i 200 grama margarina. Polupati 4 jaja i u posebne posude odvojiti belanca i žumanca. Belanca umutiti mikserom da se dobije kvatitetan i gust šne. Potom, u žumanca dodati 100 grama šećera i dobro izmutiti mikserom. Dodati istopljeni margarin i čokoladu, umutiti mikserom. Dodati 4 kašike brašna pomešane sa praškom za pecivo. Onda dodati šne, polako izmešati i razliti na tepsiju podmazanu margarinom. Peći na 180 stepeni oko 20 minuta.

Preliv se priprema nakon pečenja kore od ½ litre slatke pavlake i 200 grama čokolade. Kada pavlaka i istopljena čokolada provri, izbockati koru viljuškom da bolje upije i preliti kolač. PRIJATNO!

 

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Čoko kolač, Ljiljina kuhinja
Drama i priča, stvarno i magično: Poklanjamo vam knjigu „Arzamas“
Najbolji prijatelji kreativnosti: Dodeljene su Grand Slam nagrade!
21. avgust 2025.portal_admin

Bitno je da li u kupus salatu prvo stavljate ulje ili sirće: Neša Travka otkriva redosled začinjavanja

21. avgust 2025.portal_admin

Orlando Blum otišao na tretman čišćenja mikroplastike u krvi: Ima li ovo medicinsku potporu?

21. avgust 2025.portal_admin

Želite da znate kako vas drugi ljudi vide? Uradite test koji za samo 5 sekundi daje odgovor

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

21. avgust 2025.portal_admin
Bitno je da li u kupus salatu prvo stavljate ulje ili sirće: Neša Travka otkriva redosled začinjavanja
21. avgust 2025.portal_admin
Orlando Blum otišao na tretman čišćenja mikroplastike u krvi: Ima li ovo medicinsku potporu?
21. avgust 2025.portal_admin
Želite da znate kako vas drugi ljudi vide? Uradite test koji za samo 5 sekundi daje odgovor
21. avgust 2025.portal_admin
Od 21. avgusta će ovaj horoskopski znak zapljusnuti talas sreće: Kreće idealno vreme za njih
21. avgust 2025.portal_admin
Najstarija žena na svetu danas je napunila 116 godina: „Recite svim prilikama ‘da'“

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube