15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Ljiljina kuhinja: Kolač za prave ljubitelje čokolade

Ljiljina kuhinja: Kolač za prave ljubitelje čokolade

Aska logo
Aska
10. novembar 2016. 12:13
Ukoliko volite čokoladu, ovo je pravi recept za kolač koji će biti pravo zadovoljstvo za vaša nepca.
PODELI
F
T
G
P

Za spremanje čoko kolača potrebno je:

-4 jaja

-300 grama čokolade

-200 grama margarina

-100 grama šećera

-4 kašike brašna

-prašak za pecivo

-1/2 litra slatke pavlake

Priprema:

Na tihoj vatri otopiti 100 grama čokolade i 200 grama margarina. Polupati 4 jaja i u posebne posude odvojiti belanca i žumanca. Belanca umutiti mikserom da se dobije kvatitetan i gust šne. Potom, u žumanca dodati 100 grama šećera i dobro izmutiti mikserom. Dodati istopljeni margarin i čokoladu, umutiti mikserom. Dodati 4 kašike brašna pomešane sa praškom za pecivo. Onda dodati šne, polako izmešati i razliti na tepsiju podmazanu margarinom. Peći na 180 stepeni oko 20 minuta.

Preliv se priprema nakon pečenja kore od ½ litre slatke pavlake i 200 grama čokolade. Kada pavlaka i istopljena čokolada provri, izbockati koru viljuškom da bolje upije i preliti kolač. PRIJATNO!

 

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Čoko kolač, Ljiljina kuhinja
Drama i priča, stvarno i magično: Poklanjamo vam knjigu „Arzamas“
Najbolji prijatelji kreativnosti: Dodeljene su Grand Slam nagrade!
8. jul 2025.portal_admin

Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina

8. jul 2025.portal_admin

Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube