Danas će se u celom svetu piti kuvano vino i to zbog Svetskog dana. Pa zašto se ne biste pridružili ovoj proslavi? Donosimo vam recept kako se pravilno sprema ovaj topli napitak. Uživajte!
Potrebno je:
dve kašike šećera
2 decilitra vina
0.5 decilitra vode
kašićica cimeta
karanfilić po ukusu
Priprema:
Kašiku šećera otopiti na tihoj vatri. Kada požuti preliti vodom, pojačati temperaturu ringle i pustiti da voda provri.
Zatim dodati još jednu kašiku šećera, dobro promešati da se sve sjedini i dodati vino. Kada počne da peni sklonite sa šporeta posudu u kojoj to sve kuvate, jer vaš napitak ne treba da provri.
Dodajte cimet i karanfilić, dobro promešajte i sipajte u čašu od debljeg stakla, koja ima dršku.
Kuvano vino se pije dok je vruće, a možete da obogatite ukus tako što ćete u njega ubaciti krišku pomorandže, sa sve korom.
Pročitaj još:
Napitak koji budi sva vaša čula: Probajte kuvano belo vino i osetite pravi užitak
Uspešno ste se prijavili