Svi znamo scenu iz filmova kada se na žurkama na stolu nalazi velika staklena posuda i u njoj punč!
Punčevi su dobar izbor za zabave, jer ne morate da uslužujete goste. Potrebno je samo da napravite dobru organizaciju na stolu, iznesete punč posude, kutlače i čaše. Ne zaboravite ledomat. Tu neće pogrešiti.
Glavni sastojak pravog punča je verovali ili ne čaj!
Osnovni recept za punč je kada u ključalu vodu stavite vrećice čaja i ostavite 5 do 8 minuta poklopljeno. Uklonite vrećice, vrućem čaju dodajte šećer i mešajte dok se ne istopi. Dodajte rum, rakiju od kajsije i sok limuna. Ostavite da se ohladi, pa stavite u frižider. Služite sa ledom.
Evo recepta za ludu žurku:

Foto: Profimedia
Zalazak sunca
Potrebno je:
8 vrećica crnog čaja
240 mililitara rakije od kajsije
240 mililitara belog vermuta,
Pola šolje svežeg soka od limuna,
Pola šolje običnog sirupa od šećera
Priprema:
Da biste napravili obični sirup istopite na šporetu na srednjoj temperaturi pola šolje šećera sa šoljom šolje vode i ostavite da se ohladi. Kesice čaja stavite u ključalu vodu i sačekajte da se ohladi.
U punč posudi pomešajte čaj, rakiju, vermut, limun i sirup. Dodajte kolutiće limuna. Služite sa ledom.

Foto: Profimedia
Tropiko
Potrebno je:
1 šolja običnog sirupa
2 šolje svežeg iseckanog ananasa
Šolja jagoda
5-6 listova sveže mente
2 šolje gazirane vode
1 šolja belog ruma i sok isceđen od 1 ili 2 limete.
Priprema:
Sirup sipajte u visoku teglu. Izgnječite ananas i dodajte ga sirupu sve sa komadićima i isceđenim sokom. Blago iskidajte listove mente i ubacite i njih u smesu zajedno sa iseckanim jagodama. Dodajte sok od limete, pa rum i gaziranu vodu. Sve ostavite u frižideru na sat-dva i služite sa ledom i svežom mentom.
Uspešno ste se prijavili