Slasni preklopljeni testasti krugovi napunjeni lepim filom već zvuče dobro, zar ne? Nudimo vam recept uz koji ćete uz malo truda i vremena napraviti obrok od kojeg se ostaje bez komentara. Rashladite omiljeno vino i neka sva vaša čula uživaju.
Što ne biste napravili domaću testeninu u svojoj kuhinji i time obradovali sebe i najbliže? Pa da počnemo.
Potrebno je:
Testo:

Foto: Profimedia
400 grama brašna
Četiri jaja
Četiri kašike ulja
Malo soli
Krem:
Jedno jaje
200 grama mladog sira ili krem sira (po želji)
50 grama parmezana
Kašika brašna (po potrebi)
Malo soli
Dekoracija za posipanje
Parmezan
Biber
Maslinovo ulje
Priprema:
Umesite dobro testo od gore napisanih sastojaka i neka vam odstoji oko sat vremena. Odmah se posvetite filu dok testo „odmara“ i pomešajte sve sastojke sem sira, njega stavite u smesu na kraju.
Nakon sat vremena vratite se testu i razvucite ga oklagijom u visini od dva milimetra otprilike. Uzmite okrugle modle ili jednostavno šolje kojima ćete „seći“ testo u tom obliku. U sredinu svakog kruga stavite kašičicu fila, zatim preklopite krug na pola i viljušku utisnite na obode testa kako biste „pričvrstite“ i preklopili raviolu. Možete ivice krugova da premažete belancem kako bi vam se lakše zalepilo testo.
Kada ste dobili poluloptu, možete da presavijte testo ka spolja, spojite krajeve i spustite u šerpu sa proključalom posoljenom vodom kako bi se prokuvale.

Foto: Profimedia
Kada budu gotove prelijte ih maslinovim uljem, parmezanom i biberom, po želji.
Ukoliko ne želite krugove, budite slobodne da pustite mašti na volji i napravite oblik po svojoj želji.
Prijatno.
Pročitaj još:
Da trpeza zamiriše na pravo domaćinstvo: Recept za savršene ćufte!
Recept iz kuhinje iskusne domaćice: Napravite pileći paprikaš koji će svi voleti!
Kako držite nož i gde treba da vam budu prsti: Naučite kako se pravilno seče povrće
Uspešno ste se prijavili