15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Uz malo truda i sastojaka unesite nešto novo u svoju kuhinju! Napravite BA...
banana hleb

Foto:Profimedia

Uz malo truda i sastojaka unesite nešto novo u svoju kuhinju! Napravite BANANA hleb!

Anđelka Popadić
23. februar 2018. 08:36
Budite kreativni u kuhinji, napravite hleb koji će svi voleti!
PODELI
F
T
G
P

Volite banane? Ne volite banane kad pocrne?

Sve je u redu, znamo šta možete da uradite u oba slučaja – napravite „banana hleb“.

Sve popularniji dodatak obrocima jeste ovaj hleb jer se brzo sprema, može da se kombinuje i uz slatki i uz slani doručak zbog svega toga je brzo postao miljenik domaćica.

Većina ljudi smatra da je običan hleb ukoliko se često jede „dosadan“, koliko god da ga obogatite pršutom, namazima, sirevima hleb je hleb. Tada treba da unesete neke novine i probate nešto skroz drugačije.

Dakle, hleb pravljen na ovakav način možete da jedete i sa slanim namirnicama, ali i sa slatkim.

banana hleb

Foto: Profimedia

Potrebno je:

Četiri zrelije banane

Dva jajeta

Šolja i po brašna

Jedna šolja šećera

Pola šolje kokosovog ulja ili običnog putera (izbor je na vama)

Kašičica sode bikarbone

Pola kašičice soli

Pola kašičice vanilin šećera

Priprema:

Prvo umutite ulje (puter) i šećer pa tome dodajte jaja i izgnječene banane. Sve zajedno dobro umutite. S druge strane pomešajte brašno, sodu bikarbonu, so i vanilin šećer pa to dodajte prvoj spremljenoj smesi. Sada sve to dobro umutite i stavite u podmazan pleh za hleb. Neka se vaš „banana hleb“ peče sat vremena na 180 stepeni.

Hleb čuvajte u frižideru.

Prijatno.

Pročitaj još:

OTKRIĆE Zavirili smo u posnu hrono kuhinju Ane Ćubele: Evo kako da napravite sir od indijskog oraha!

Da li vas ova poslastica asocira na detinjstvo? Napravite KOH, obradujte sebe i svoje najbliže!

Vikend je idealno vreme za NEOBIČNE palačinke

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
banana hleb
Budite u kondiciji: Pet vežbi za unapređenje brzine tokom treninga!
Da li poznajete neku Veru? Evo odakle potiče to ime
28. avgust 2025.Vanja Vidić

Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?

28. avgust 2025.Vanja Vidić

Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta

28. avgust 2025.portal_admin

Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

28. avgust 2025.Vanja Vidić
Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?
28. avgust 2025.Vanja Vidić
Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta
28. avgust 2025.portal_admin
Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
27. avgust 2025.portal_admin
Dišenova mišićna distrofija, trka s vremenom u kojoj terapija znači život
26. avgust 2025.portal_admin
Žene će ove jeseni nositi smele boje kose – ove nijanse će većina tražiti frizerima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube