Bif burginjon je jedan od najpozatijih francuskih recepata koji iako na prvi pogled deluje jdnostavno nije tako lako napraviti. Potrebno je da stojite pored šporeta bez prestanka, vodite računa o delikatnom balansu između mesa i vina i kako legenda kaže uložite mnogo ljubavi u ovo jelo.
Potrebno je:
1 kilogram goveđe krtine,
250 grama slanine,
250 grama šampinjona,
2 glavice crnog luka ,
1 šargarepa ,
1 glavica belog luka,
1 goveđa kocka za supu ,
500 mililitara vode ,
vegeta ,
200 mililitara crvenog vina ,
ulje ,
Priprema:
U dublju šerpu sipati vodu i staviti kocku za supu pa skuvati.Goveđe meso iseći na kockice i propržiti na ulju pa izvaditi .U istu masnoću dinstati sitno seckani crni i beli luk i šargarepu .Kada se izdinsta dodati šampinjone i kada omekšaju vratiti meso pa naliti sa malo supe i kuvati dok ne omekša.U toku kuvanja dodavati supu dok se ne utroši i meso ne omekša.Pred sam kraj dodati slaninu sečenu na trake , naliti vinom i dinstati dok delimično sva tečnost ne uvri.Posoliti po ukusu.
Pročitaj još:
Uspešno ste se prijavili